maanantai 23. toukokuuta 2016

Loppufiiliksiä

Eilen illalla kun saavuimme Suomeen, tuntui kuin olisimme tulleet turisteina ulkomaille. Italiaan lähtiessämme pakkanen vielä paukkui ja nyt voi jo sanoa, että on kesä. Tuntuu oudolta, mutta silti hyvältä olla taas kotona pitkästä aikaa. Nyt muistelemme reissuamme ja mietimme, mitä siitä jäi käteen. 

Blogiamme seuranneet tietävät, että ensimmäiset viikkomme Otrantossa olivat täysi katastrofi. Jesiin päästyämme kaikki kääntyi kuitenkin parhain päin ja aikamme siellä kruunasi koko reissun. Nyt muistelemme jo Carloa naureskellen, vaikka Otrantossa ollessamme meitä ei paljoa naurattanut. Jesissä ihmiset olivat meitä kohtaan niin avuliaita ja ystävällisiä, siitä olemme hyvin kiitollisia.

 

Ammatillisesti emme kehittyneet paljoa reissun aikana, koska emme päässeet tekemään kunnolla hommia. Oma osaaminen näkyi kuitenkin niissä tilanteissa, kun huomasi työkavereiden toiminnassa epäkohtia, esim. hygienian suhteen tai välillä tuli mieleen, että itse olisi tehnyt jonkin asian aivan toisella tavalla. Pääsimme myös mm. tutustumaan meille vieraisiin raaka-aineisiin ja seuraamaan ja auttamaan pastan valmistuksessa. Saimme myös kuvaa italialaisesta ruokakulttuurista käydessämme syömässä ravintoloissa. 

Vaikka ammatillinen puoli reissulla jäi vähäiseksi, jäi reissusta kuitenkin paljon muuta käteen. Alun vaikeuksien jälkeen tuli sellainen olo, että näiden kokemusten jälkeen selviämme mistä vaan. Varmasti myöskin itsenäistyimme jonkin verran asuessamme omillamme Jesissä. Alkureissusta varsinkin Jenna oli arka käyttämään englantia, mutta loppureissusta rohkeutta oli jo lisää ja välillä uskalsi jopa sanoa muutaman sanan italiaakin. Olisi ollut mukavaa oppia italiaa paremmin, mutta Otrantossa vietetyt viikot olivat ajan tuhlausta. Opimme enimmäkseen ruokasanoja  ja muita yksittäisiä sanoja sekä tervehdyksiä, mutta onpahan ainakin jotain, mistä lähteä kehittymään. 

Unohtumattomien kokemusten lisäksi saimme reissumme aikana uusia ystäviä, joiden kanssa haluamme pitää yhteyttä tulevaisuudessakin. Matkakuumekin taisi iskeä, mutta matkustaminen ja vaikeudet saivat myös arvostamaan kaikkea, mikä meillä täällä Suomessa on paremmin kuin ulkomailla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti