torstai 5. toukokuuta 2016

Anconassa seikkailua ja suomalaisia vieraita

Sunnuntaina meidän oli tarkoitus mennä lounaalle Serenellan ja Mauron kanssa, mutta jouduimme peruuttamaan sen, koska Jenna epäili olevansa sairaana. Kanaemo Serenella tämän kuullessaan hullaantui ja saapui paikalle lääkkeiden ja kuumemittarin kanssa. Hän oli soittanut jo ystävälleen, joka on lääkäri, joten hänellä oli diagnoosikin valmiina. Kyseessä oli jonkinlainen virus ja vietimmekin sitten sunnuntai-illan kotosalla tästä johtuen.

Maanantaina luoksemme saapuivat Jennan täti Marja ja sisko Jassu Suomesta. Jenna jäi vielä kotiin toipumaan sairaudestaan ja viettämään aikaa heidän kanssaan, mutta Janette lähti illaksi töihin.

Tiistaina päätimme lähteä lähikaupunkiin Anconaan. Lähdimme junalla yhden jälkeen ja matka kesti vain puoli tuntia. Rautatieasemalta oli vielä noin puolen tunnin kävelymatka Anconaan. Saapuessamme keskustaan suurin osa kaupoista oli vielä kiinni, koska kello oli vasta jonkin verran yli kaksi. Kiertelimme kaduilla olevia kojuja, joissa myytiin vaatteita, koruja ym. Kävimme syömässä vielä ennen kauppojen aukeamista. Syötyämme kiertelimme muutamissa vaatekaupoissa ja kävimme syömässä jäätelöt, minkä jälkeen lähdimme paluumatkalle. Emme olleet pystyneet katsomaan juna-aikatauluja kännyköistämme ja saavuttuamme rautatieasemalle huomasimme seuraavan junan lähtevän jo kymmenen minuutin päästä. Lippujen ostamisessa meni jonkun aikaa, joten saimme ottaa juoksuaskeleita keretäksemme junaan. Onneksi konduktööri huomasi meidät eikä jättänyt meitä asemalle seisoskelemaan.








Keskiviikkona Jenna lähti Marjan ja Jassun  kanssa kaupungille kiertelemään. Sen jälkeen teimme lounasta yhdessä. Serenella tuli käymään iltapäivällä, koska halusi tavata suomalaiset vieraamme. Meillä oli työpäivä, joten lähdimme viideksi ravintolalle ja vieraamme aikoivat lähteä myöhemmin uudestaan kaupungille. Kun pääsimme ravintolalle, meille oli vähän epäselvää olisimmeko töissä siellä vai vähän matkan päähän avattavassa baarissa. Lähdimme baarille selvittämään asiaa. Siellä oli vielä remontoinnin jälkeiset siivoukset kesken ja meidän käskettiin palata puolen tunnin kuluttua. Saapuessamme baarin luo myöhemmin, loppusiivoukset olivat edelleen kesken. Siellä ei ollut ketään tuttuamme, eikä kukaan tuntunut kiinnittävän meihin mitään huomiota, joten istuimme alas odottamaan. Hetken kuluttua paikalle saapui nuori nainen, joka esitteli itsensä ja pyysi meitä keittiöön hänen kanssaan. Keittiössä pilkoimme hedelmiä drinkkejä varten sekö puristimme niistä mehua. Tämän jälkeen siivosimme keittiötä ja autoimme vielä viimehetken askareissa. Meidät lähetettiin hieman aikaisemmin kotiin ja lähdimme vielä käymään kävelyllä. Kävellessämme erään kioskin ohi päätimme tilata ranskalaiset. Tilaamamme pienet ranskalaiset eivät olleet pientä nähneetkään, mutta sehän ei meitä haitannut. Syötyämme palasimme takaisin asunnollemme ja vietimme loppuillan rauhallisissa merkeissä.



Tänään Jenna kävi saattamassa Marjan ja Jassun rautatieasemalle, josta he lähtivät Roomaan ja sitä kautta huomenna takaisin Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti